REALIZOWANE PROJEKTYERAZMUS+ 2016/2018COMENIUS 2012/2014CZWARTKI Z BAJKĄZIELONA SZKOŁAMAŁA ROMAROZWINĄĆ SKRZYDŁAPIERWSZAKICOMENIUS 2009/2011

KONTAKTHISTORIA ABSOLWENCIPATRONPRACOWNICYLINKI

DOKUMENTACJA SZKOŁYSTATUTWYCHOWANIEPROFILAKTYKAOCENIANIE

REDAGUJĄ NAUCZYCIELEARTYKUŁYSCENARIUSZEFOTOGRAFIEINTEGRACJAMONTESSORIBIBLIOTEKAHARCERSTWO

 

 

 CUKIER-LUKIER

 

STRONA GŁÓWNA

AKTUALNOŚCIDRUKI-REKRUTACJA

PLAN LEKCJI

SZKOLNA RADA RODZICÓW

RZECZNIK PRAW UCZNIA

KONKURSYKÓŁKASPORT

REDAGUJĄ UCZNIOWIESAMORZĄDPREZENTACJEKOMIKSYQUIZY

MATERIAŁY DO LEKCJIRELIGIAINFORMATYKAPRZYWÓDZTWOJĘZYK ANGIELSKI

 

 

W październiku 2016 r klasy Ia i 2c wzięły udział w warsztatach cukierniczych w manufakturze Cukier-Lukier w Lublinie.

Na początku dzieci poznały proces powstawania masy karmelowej. Następnie poznały naturalne sposoby barwienia słodyczy barwnikami otrzymanymi z warzyw (np.burak, szpinak).

 Kliknij zdjęcie, aby powiększyć widok.

Po pokazie wzięliśmy udział w degustacji. Na zakończenie każde dziecko samodzielnie wykonało lizak o smaku jabłkowym.

 

I.Kucharek, A.Woźniak


 

redaguje Rafał Pastwa  © 2016