REALIZOWANE PROJEKTYCOMENIUS 2012/2014CZWARTKI Z BAJKĄZIELONA SZKOŁAMAŁA ROMAROZWINĄĆ SKRZYDŁAPIERWSZAKICOMENIUS 2009/2011

KONTAKTHISTORIA ABSOLWENCIPATRONPRACOWNICYLINKI

DOKUMENTACJA SZKOŁYSTATUTWYCHOWANIEPROFILAKTYKAOCENIANIE

REDAGUJĄ NAUCZYCIELEARTYKUŁYSCENARIUSZEFOTOGRAFIEINTEGRACJAMONTESSORIBIBLIOTEKAHARCERSTWO

 

 

 WARSZTATY KULINARNE

 

STRONA GŁÓWNA

AKTUALNOŚCIDRUKI-REKRUTACJA

PLAN LEKCJI

SZKOLNA RADA RODZICÓW

RZECZNIK PRAW UCZNIA

KONKURSYKÓŁKASPORT

REDAGUJĄ UCZNIOWIESAMORZĄDPREZENTACJEKOMIKSYQUIZY

MATERIAŁY DO LEKCJIRELIGIAINFORMATYKAPRZYWÓDZTWO

W kalendarzu szkolnym, na stałe zagościły spotkania z dietetykami. Tym razem studentki Dietetyki Uniwersytetu Medycznego w Lublinie spotkały się z uczniami klas trzecich. Zaproszeni goście przeprowadzili zajęcia edukacyjne, wzbogacone prezentację multimedialną na temat zdrowego i prawidłowego odżywiania się oraz aktualnie obowiązujących zasad zdrowego odżywiania.

 Kliknij zdjęcie, aby powiększyć widok.

Po części teoretycznej nastąpiły warsztaty kulinarne, podczas których dzieci przygotowały surówkę z marchewki i jabłek. Powstało 5 rodzajów surówek, różniących się jedynie jednym składnikiem smakowym, a mianowicie: chrzanem, miodem, syropem klonowym, cukrem lub cytryną. Po zakończeniu pracy każda z grup miała za zadanie rozpoznać ten jeden różnicujący surówki składnik. Nie było to proste zadanie. Dzięki degustacji, udało nam się wspólnie prawidłowo nazwać wszystkie składniki surówek.

Iwona Kucharek

 

 

redaguje Rafał Pastwa  © 2016