REALIZOWANE PROJEKTYeTWINNING ERAZMUS+ 2016/2018COMENIUS 2012/2014CZWARTKI Z BAJKĄZIELONA SZKOŁAMAŁA ROMAROZWINĄĆ SKRZYDŁAPIERWSZAKICOMENIUS 2009/2011

KONTAKTHISTORIA ABSOLWENCIPATRONPRACOWNICYLINKI

DOKUMENTACJA SZKOŁYSTATUTWYCHOWANIEPROFILAKTYKAOCENIANIE

REDAGUJĄ NAUCZYCIELEARTYKUŁYSCENARIUSZEFOTOGRAFIEINTEGRACJAMONTESSORIBIBLIOTEKAHARCERSTWO

 

 

 PROJEKT KULINARNY W SOKOWIRÓWCE

 

STRONA GŁÓWNA

AKTUALNOŚCIDRUKI-REKRUTACJA

PLAN LEKCJI

SZKOLNA RADA RODZICÓW

RZECZNIK PRAW UCZNIA

KONKURSYKÓŁKASPORT

REDAGUJĄ UCZNIOWIESAMORZĄDPREZENTACJEKOMIKSYQUIZY

MATERIAŁY DO LEKCJIRELIGIAINFORMATYKAPRZYWÓDZTWOJĘZYK ANGIELSKI

 

 

  opublikowano dnia 17.01.2019 r.

Uczniowie klas V-VIII naszej szkoły wzięli udział w warsztatach kulinarnych w ramach projektu „Kuchnia to moja pasja i sposób na życie”. Do 60-osobowej grupy uczniów zostali zakwalifikowani miedzy innymi szkolni społecznicy (członkowie Samorządu Uczniowskiego) oraz harcerze. Warsztaty odbyły się w nowoczesnym Studiu Kulinarnym Sokowirówka w Poniatowej.
Podczas pięciu sesji, uczniowie naszej szkoły przygotowali tradycyjne trzydaniowe menu. Ich pracę nadzorowali szefowie kuchni hotelu Montis i Restauracji Staropolska oraz panie ze Stowarzyszenia Kobiet Rogowianki.

 Kliknij zdjęcie, aby powiększyć widok.

 

Finałem projektu był Wielki Pokaz Kulinarny przeprowadzony przez dwóch szefów kuchni. Składał się on z pokazów kuchni molekularnej, konkursów, degustacji oraz podsumowania projektu.

Produktem finalnym projektu był film z udziałem naszej młodzieży.

 

Iwona Kucharek, Joanna Niezgoda


 

 

redaguje Rafał Pastwa  © 2019